Guidelines for the use of the ecolabel logo

Het gebruik van het EU Ecolabel logo is aan bepaalde regels onderworpen. De meest recente versie van de richtlijnen “GUIDELINES FOR THE USE OF THE EU ECOLABEL LOGO” kan u downloaden van de website van de Europese Commissie. Dit document beschrijft hoe het logo en het licentienummer dienen te worden gebruikt op de producten zelf en op het bijhorend promotiemateriaal.

Enkele belangrijke vuistregels:

  • Het logo kan enkel gebruikt worden op producten die het EU Ecolabel behaalden en het bijhorend promotiemateriaal zolang de licentie geldig is. Het logo mag niet gebruikt worden als onderdeel van het algemeen profiel van het bedrijf of in relatie met producten die het EU Ecolabel logo niet behaalden.
  • Het logo mag niet vervormd of gewijzigd worden

vervormd logo

 

  • Het logo dient in de EU Ecolabel kleuren (EU Ecolabel green: Pantone 347 C en EU Ecolabel blue: Pantone 7685 XGC) of in zwart-wit te worden gebruikt

ecolabel logos

  • Gebruik het logo niet op een misleidende manier.  Zorg er voor dat het duidelijk is welke producten het EU Ecolabel mogen dragen en welke niet. Consulteer de richtlijnen in verband met het gebruik van het logo en neem contact met ons op bij twijfel. Wij kijken graag voor u na of u het logo op de juiste manier gebruikt in uw communicatie.

Downloads

Neem contact met ons op indien u het logo of licentienummer in een ander bestandsformaat nodig hebt.

Kleur:

Zwart-wit (JPG)

Wit-zwart (JPG)