Zeefdrukkerij Allchim kiest voor T-shirts van Neutral met het EU Ecolabel | Ecolabel

Zeefdrukkerij Allchim kiest voor T-shirts van Neutral met het EU Ecolabel

Reeds meer dan 25 jaar is Allchim Goed Gedrukt trendsetter in het bedrukken en personaliseren van kwaliteitsvolle kleding. Vanaf de start wordt gewerkt met inkten op waterbasis, wat beter is voor het milieu. Ecologisch verantwoord te werk gaan is voor de Schotense zeefdrukkerij immers van groot belang. Eigen opgewekte zonne-energie draagt hiertoe bij, alsook een wasstraat voor het uitspoelen van de zeven zodat er niets in de omgeving terechtkomt.

Zes jaar geleden was Allchim Goed Gedrukt op zoek naar een product dat een meerwaarde kon bieden in de markt van promotextiel waar vooral de goedkoopste drukkers het voor het zeggen hebben. Aan verantwoorde producten wordt zelden aandacht geschonken en daar wilde Allchim verandering in brengen.

Zo werd Neutral, een eigenzinnige producent van duurzaam fairtradetextiel, al snel een vaste waarde. Dat Neutral ook nog het EU Ecolabel mag dragen, “Hét label in Europa inzake ecologie”, gaf Allchim Goed Gedrukt nog een extra verkoopstool. Momenteel is Neutral in hun productportefeuille het meest verkochte merk en overtuigt de drukkerij elke dag klanten van de echte meerwaarde van dit productZelfs Tim Van Steenbergen gebruikt Neutral voor de collectie van Bokrijk en Duvel Moortgat voor zijn POS T Shirts. Ecologie en eerlijke handel worden duidelijk steeds belangrijker!