Realco: "Dankzij het EU Ecolabel hebben wij nieuwe contracten verkregen met scholen, ziekenhuizen,..." | Ecolabel

Realco: "Dankzij het EU Ecolabel hebben wij nieuwe contracten verkregen met scholen, ziekenhuizen,..."

 realco

Het Belgische bedrijf Realco, opgericht in 1986, is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van schoonmaakproducten op basis van enzymen. Enzymen zijn niet-levende stoffen en zijn 100% biologisch breekbaar. Realco is actief in vier bedrijfssectoren (voedingsmiddelenindustrie, de grootkeukens, de medische sector en consumentenproducten). Een hoog niveau van hygiëne is hier vereist en dit op een ‘gezonde’ manier die niet schadelijk is voor de mens en zijn leefmilieu.

Realco begon met duurzame ontwikkeling door het bevorderen van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. Door andere concrete acties te ondernemen, ging Realco verder in het dagelijks minimaliseren van de impact van zijn activiteiten op het milieu: het ontwikkelen van groene technologie op basis van enzymen, het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, de bouw van een nieuw volledig passief gebouw, afvalbeheer en recycling,…

De keuze voor het EU Ecolabel was daarom ook snel gemaakt. Voor Realco leek het logisch om producten te ontwikkelen die kunnen profiteren van het EU Ecolabel. Het feit dat deze producten gecertificeerd zijn via een officieel en serieus label, erkend in de hele Europese Unie, is een garantie voor kwaliteit en toont de ernst van de aanpak van Realco. Eva Schümmer (Junior Product Manager van Realco) vertelt: “De certificatie van het EU Ecolabel heeft ons toegestaan om nieuwe contracten te verkrijgen met klanten in de publieke sector (bijvoorbeeld catering in scholen, ziekenhuizen, instituties). Deze klanten hebben zeer strenge eisen wat betreft respect voor de omgeving en een duurzame ontwikkeling. Met onze producten gecertificeerd met het EU Ecolabel kunnen we deze klanten bereiken”. Realco maakt het label goed zichtbaar op de etiketten van hun producten en er is bovendien een speciale brochure ontwikkeld die alle EU Ecolabel producten uit hun assortiment opsomt.