Milieuvriendelijk schoonmaken, EU Ecolabel can do it! | Ecolabel

Milieuvriendelijk schoonmaken, EU Ecolabel can do it!

Op 4 mei werden de nieuwe EU Ecolabel criteria voor schoonmaakdiensten gepubliceerd. Bedrijven die indoor schoonmaakdiensten aanbieden kunnen vanaf nu het EU Ecolabel verkrijgen, waardoor ze de kans krijgen om zich zichtbaar te onderscheiden van andere bedrijven op milieuvlak.

Bedrijven in de schoonmaaksector staan onder groeiende druk om hun commerciële doeleinden te aligneren met de meest milieuvriendelijke praktijken. De nieuwe EU Ecolabel criteria geven bedrijven een extra duwtje in de rug om te streven naar een echt duurzame schoonmaak. Het label bewijst bijvoorbeeld de toewijding van de bedrijven om het welzijn en de veiligheid van hun werknemers te garanderen door vermindering van blootstelling aan giftige stoffen. Verder focussen de criteria op het gebruik van milieuverantwoorde schoonmaakmiddelen met het EU Ecolabel of een ander ISO type I label zoals Nordic Swan en Blaue Engel, alsook van microvezeldoeken.

Ook bij groene overheidsaankopen zullen schoonmaakbedrijven de efficiëntie van hun diensten kunnen bewijzen aan de hand van het EU Ecolabel.

Hopelijk zal aan de hand van deze nieuwe criteria van het EU Ecolabel de prijs van een schoonmaakdienst minder vaak de beslissende factor zijn, maar eerder hoe milieuvriendelijk de dienst en producten zijn, en hoe goed de werkomstandigheden van de werknemers zijn.

Milieuvriendelijk schoonmaken, EU Ecolabel can do it!