De firma GS Caltex was de eerste private olieraffinaderij die werd opgericht in 1967 in Korea. De voorbije halve eeuw bleven ze groeien en hun productportfolio uitbreiden. GS Caltex produceert zo ook al meer dan 50 jaar smeermiddelen voor klanten in Korea en de rest van de wereld. Het bedrijf ontving het EU Ecolabel voor zijn hydraulische vloeistof Kixx RD BIO 46.

Kixx RD BIO 46 is een hydraulische vloeistof die zeer goed biologisch afbreekbaar is en het waterleven minimaal verstoort. Dat maakt het product heel geschikt voor gebruik in ecologisch kwetsbare gebieden.

Dong -Wook Kim, Manager van het 'Lubricants Technology Solution Team’, bij GS Caltex: “Het EU Ecolabel is het meest herkenbare label voor milieuvriendelijke smeermiddelen. Dankzij de rigoureuze en strikte aanvraagprocedure is het EU Ecolabel een betrouwbaar bewijs dat je product een lage milieu-impact heeft.”.

De boodschap van Dong-Wook Kim aan andere bedrijven is duidelijk: “Aarzel niet om contact op te nemen met het Belgische EU Ecolabel-team. Ze begeleiden je en beantwoorden al je vragen. Het EU Ecolabel aanvragen is de meest efficiënte manier om te bewijzen dat je product een milieuvriendelijk alternatief is en garanties biedt op vlak van effectiviteit en kwaliteit!”