Dienstenchequebedrijf Het Poetsbureau, onderdeel van de Glowi-groep, wil een schoonmaakrevolutie creëren door innoverende producten en materialen op de markt te brengen. Het bedrijf wil afstappen van chemische, ongezonde producten en ze vervangen door gecertificeerd, duurzaam en kwaliteitsvol materiaal. Daarom koos de organisatie ervoor het EU Ecolabel aan te vragen voor een aantal van haar schoonmaakproducten. 

Het Poetsbureau komt met meer dan 9.000 huishoudhulpen bij meer dan 65.000 gezinnen thuis. Dat heeft heel wat inzichten opgeleverd in wat werkt en wat niet. De meeste mensen poetsen nog steeds op dezelfde manier als hun (groot)ouders, met producten die vaak schadelijk zijn voor de gezondheid én voor de leefomgeving. Maar ook op een manier die weinig efficiënt of ergonomisch is.

De bezorgdheid om de gezondheid van Het Poetsbureau-medewerkers speelt een grote rol in de ontwikkeling van de Glowi-schoonmaakproducten. De vloer-, sanitair- en allesreinigers van Glowi zijn nu de trotse dragers van het EU Ecolabel. Ze bevatten minder schadelijke chemische stoffen, produceren minder afval en zorgen dat er minder water verbruikt wordt. Ze zijn zacht voor het milieu en bewezen doeltreffend.

“We hebben ongeveer 9.000 poetshulpen die elke dag op pad zijn om huizen schoon te maken. We hoorden dat ze te vaak moesten werken met ongezonde producten die niet steeds doeltreffend waren. Dit wilden we veranderen!” zegt Jens Leroy, Innovation Manager van Glowi. 

De producten van Glowi zijn heel eenvoudig te gebruiken. De focus ligt vooral op dosering. Een veelvoorkomend probleem tijdens het schoonmaken is dat het poetspersoneel niet juist weet hoeveel product ze moeten gebruiken. “We werken met een pufjessysteem dat aangeeft hoeveel pufjes je moet gebruiken voor welke vloer en welk type vervuiling. Dit zorgt ervoor dat er geen verspilling is”, aldus Jens Leroy.

Naast de drie poetsproducten biedt Glowi ook een speciale materialenset aan waarmee je je hele huis met een halve liter water kan poetsen. “Het is een eco vriendelijke manier van poetsen en het is beter voor de poetshulp die niet meer met emmers moet sleuren of voortdurend dweilen moet uitwringen.”

De vloer-, sanitair- en multireiniger zijn samen met de materialenset te koop op de webshop van Glowi. Ze zijn voor iedereen te koop als een set of afzonderlijk. Als dienstencheque-klant kan je ook kiezen voor een abonnement waarbij je maandelijks een bedrag betaalt en je voortdurend voorzien bent van producten. “Onze medewerkers en klanten moeten niet meer naar de winkel, alles wordt netjes thuis geleverd én ze moeten zich geen zorgen meer maken over hun gezondheid en het milieu. ”

Meer info: www.glowi.be