PCS Innotec® is reeds 37 jaar actief als toonaangevende organisatie en gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve chemisch/technische oplossingen voor professionele klanten. Denk hierbij aan lijmen, kitten, reinigers, coatings, primers, smeermiddelen, zelfklevende materialen, reparatie- en conserveringsproducten, etc. PCS Innotec kiest nu ook bewust voor duurzame consumptie en productie dankzij het EU Ecolabel.

Innotec producten helpen meer dan 275.000 klanten in 35 landen bij het oplossen van hun dagelijkse problemen én nieuwe uitdagingen. Wij ontwikkelen deze oplossingen voor verschillende sectoren zoals mobiliteit, bouw, industrie & overheid.

Bij deze ontwikkeling hebben we altijd een belangrijk doel voor ogen: vooroplopen op het vlak van wetgeving omtrent milieu & gezondheid en onderscheidend zijn op het vlak van effectiviteit en kwaliteit.

Om ervoor te zorgen dat we deze belofte kunnen nakomen wil PCS Innotec zich enkel associëren met de beste labels uit de markt. Dit is voor ons één van de voornaamste redenen om te kiezen voor het EU Ecolabel. De strenge toegangscriteria, periodieke controles en het op regelmatige basis herzien van de criteria zorgen ervoor dat de kwaliteit en exclusiviteit van het label behouden blijven.
PCS Innotec raadt dan ook elk bedrijf aan om open te staan voor alternatieven met een lage milieu- impact en deze met het EU Ecolabel te laten certificeren. Het aanvraagtraject verloopt gestructureerd en wordt goed begeleid.

Wij zijn overtuigd dat het EU Ecolabel een meerwaarde is voor onze producten. Naast onze huidige website www.innotec.eu promoten wij producten met het EU Ecolabel dan ook exclusief op https://innotec.eco/. Wij zullen ons ECO gamma in de toekomst sterk uitbreiden, te beginnen bij de reinigers en de vetten.