Een molen en lijnzaad - zo begon het verhaal van het familiebedrijf Vandeputte in 1887. Vanaf het begin was het gebruik van hernieuwbare grondstoffen een prioriteit en werd het volledig geïntegreerd in de productieketen van lijnzaadolie. Vandaag blijft hun doel onveranderd: duurzame producten ontwikkelen met respect voor mens en milieu. Dat geldt zowel voor hun milieuvriendelijke productiesites als voor de productie van hun zeep en detergenten. De keuze voor het EU Ecolabel was daarom vanzelfsprekend voor het bedrijf. 

personnel


 

De pijlers van duurzame ontwikkeling

 

site

De ecologische visie en het circulaire bedrijfsmodel van het bedrijf reiken verder dan enkel de producten!  


De historische productielocatie van het bedrijf in Moeskroen is uitgerust met in totaal 5.900 zonnepanelen. De locatie in Boulogne-sur-Mer beschikt over een groendak, een optimaal afval- en waterbeheer en de  gebouwen zijn ontworpen in cellenbeton, om een betere thermische regeling mogelijk te maken.  


De stad Moeskroen vormt al vijf generaties lang het hart van het familiebedrijf. Samenwerking met lokale bedrijven en werknemers is een prioriteit.

 

Garanties voor kwaliteit en milieu

 

Het bedrijf werkt reeds sinds lange tijd samen met het EU Ecolabel. De Vandeputte Group verkreeg in 2006 de eerste licentie in Frankrijk voor zijn zepen en schoonmaakmiddelen en richtte zich vervolgens in 2016 op België. Waarom deze keuze? Om de doelstelling van de groep; een schonere, gezondere en duurzamere wereld, kracht bij te zetten. En dit zonder in te boeten op kwaliteit:   


 "Historisch gezien hebben ecologische producten niet altijd een goede reputatie gehad: ze waren vaak te duur en niet erg doeltreffend. Het EU Ecolabel hanteert strikte criteria voor biologische afbreekbaarheid en voldoet aan strenge kwaliteitsvereisten, waardoor het garant staat voor kwaliteitsvolle en milieuvriendelijke producten. - Sophie Lefebvre, Marketing Manager 


Vandaag is Vandeputte een echte ambassadeur voor het EU Ecolabel. De zaakvoerder  beheerst  de aanvraagprocedure voor het milieulabel intussen perfect -in het begin geen evidentie- en moedigt andere bedrijven aan om ook het label aan te vragen: "Hoe meer bedrijven gaan voor het milieulabel met de bloem, hoe meer de markt zal evolueren naar respect voor het milieu en de consument. Het milieubewustzijn neemt alsmaar verder toe".

 

Kwaliteitsvolle, verantwoorde en duurzame producten met EU Ecolabel

 

gamme

Het vermijden van petrochemische materialen is niet eenvoudig. Alternatieve materialen zijn niet steeds in voldoende hoeveelheden beschikbaar, of zijn te duur, wat nadelig is voor de portemonnee van de consument. 

Daarom verbetert Vandeputte voortdurend zijn formules, steeds met hetzelfde doel voor ogen: beter produceren met meer hernieuwbare materialen. Dankzij ontwikkelingen in technologie en regelgeving kan het bedrijf producten aanbieden aan de toonaangevende Europese distributeurs die respect voor milieu combineren met doeltreffendheid. 

 

 

Ben je geïnteresseerd in de zepen en schoonmaakmiddelen van Vandeputte Group of wil je meer weten over de visie van Vandeputte op duurzame ontwikkeling? Bezoek https://www.vandeputte.com/vandeputte-groupe/