Camion Chrisal

Reinigen met probiotica, zogenaamde goede bacteriën? HeiQ Chrisal bewijst dat het kan, mét langdurig effect. Als pionier van probiotische reinigingsmiddelen waren ze in 2018 de allereerste met het EU Ecolabel voor dergelijke producten. Het bleek een ideale match, met een sterk verbeterd bedrijfsimago en een stijgende verkoop tot gevolg. “Voor ons is het EU Ecolabel in eerste instantie een soort kwaliteitslabel voor onze klanten.”

Synbiotica: ontworpen in de natuur, geperfectioneerd door de wetenschap

Het biotechbedrijf Chrisal werd in 1989 opgericht in Lommel en trad in 2021 toe tot de HeiQ Group. HeiQ Chrisal is een pionier in de ontwikkeling en productie van probiotische en synbiotische reinigingsmiddelen: We gebruiken synbiotica, een gepatenteerde, unieke synergie van probiotica (goede bacteriën) en prebiotica (goede suikers) als actieve ingrediënten in onze reinigingsproducten. Ze gaan in alle hoeken en gaten aan het werk en hebben een langdurig reinigend effect,” stelt Amanda Cuppens, R&D Engineer bij HeiQ Chrisal.

production

 

 

 

 

 

 

 

Dat zit zo: bij het reinigen met probiotica benut je de goede bacteriën door er een laagje van op het oppervlak af te zetten. De probiotica produceren enzymen die zowel tijdens als na het schoonmaken vuil afbreken tot kleine deeltjes, de deeltjes opnemen en als voedsel verteren. Probiotica blijven nog dagen na het reinigen werken.

Erkenning voor een duurzame technologie

Voor HeiQ Chrisal is duurzaamheid zeer belangrijk: het ontwikkelen van technologie die geen nadelige gevolgen heeft op lange termijn voor het milieu (zoals resistentie) en dus lang kan worden ingezet, en die ook op een duurzame manier vervaardigd kan worden.

Het bedrijf klopte dan ook aan bij het EU Ecolabel en verkreeg in 2012 zijn eerste certificaat. Amanda vertelt: “Ons bedrijf heeft duurzame reinigingsmiddelen altijd als hoofdactiviteit gehad en daarin is het EU Ecolabel een koploper.” In 2018 volgde dan het eerste certificaat voor hun reinigingsmiddelen met probiotica: “Het EU Ecolabel moest zelf eerst met micro-organismen vertrouwd geraken, net zoals wij initieel met de EU Ecolabel-procedure. Maar na de update van de criteria waarin micro-organismen ook een plaats kregen, ging alles heel vlot. De EU Ecolabel-organisatie is op en top professioneel.

HeiQ Chrisal ziet een sterk groeiende vraag naar duurzaamheid vanuit de maatschappij en een sterke aanmoediging vanuit Europa. Dankzij het EU Ecolabel kende het bedrijf stijgende verkoopscijfers, en het gaf hen uiteraard ook een mooi imago. Amanda raadt bedrijven die nog geen ervaring hebben met het EU Ecolabel aan om contact op te nemen met de medewerkers van het EU Ecolabel en vooral geen schrik te hebben om vragen te stellen.

EU Ecolabel-producten van onze partner

produit 2

produit 1

 

 

 

 

 

 

Verschillende reinigingsmiddelen van HeiQ Chrisal dragen het EU Ecolabel: een sanitairreiniger en allesreiniger met het EU Ecolabel, en twee vloerreinigers: één voor handmatige reiniging van alle waterbestendige vloeren en één om te gebruiken in een schrobzuigmachine.

 

Ontdek de producten van HeiQ Chrisal op www.chrisal.com