hotel

 

Het Eco Hotel Fevery kreeg in 2009 als eerste hotel in ons land het Europese Ecolabel toegekend. Zorg en respect voor het milieu worden er hoog in het vaandel gedragen, zonder in te boeten op comfort of kwaliteit. 


Duurzaam én comfortabel reizen, het kan! 

Het Eco Hotel Fevery is het eerste hotel van België dat duurzaam toerisme op een comfortabel niveau bracht. De eigenaar Paul Asselman vertelt: “We hebben net als ieder ander hotel comfortabele kamers, lekker warm water en een goed verwarmingssysteem. Het verschil zit hem in onze methodes om energie, water en afval te beperken en dit zonder aan comfort in te boeten.”

voiture

Het groen traject van het hotel begon in 2009, toen de hoteluitbater een groendak en zonneboiler liet installeren. Hierna volgden snel meer maatregelen: de zonneboiler werd vervangen door zonnepanelen en er werd een elektrische laadpaal geïnstalleerd.  

En daar bleef het niet bij. Voor het ontbijtbuffet geeft de hoteluitbater voorkeur aan biologisch geproduceerde steekproducten. Het afval wordt strikt gescheiden en waar mogelijk gerecycleerd. De werknemers zijn opgeleid om milieuvriendelijk te werk te gaan en maken gebruik van schoonmaakproducten gecertificeerd met het EU Ecolabel.lavabo

Door middel van ecotips in de gemeenschappelijke ruimtes en op de kamers moedigt de hotelier zijn gasten aan hun verblijf zo duurzaam mogelijk te maken.  Zo prijkt een bordje met “Voorkom afval! Hervul uw drinkfles hier!” naast de lavabo.   

 

Nationale en internationale erkenning voor duurzaam ondernemen 

Eind 2009 mocht het Fevery Hotel het Europees Ecolabel in ontvangst nemen. De keuze voor de aanvraag van het EU Ecolabel was evident.  Het label vertegenwoordig de ecologische en duurzame waarden waar de hoteluitbater voorstaat. Dat producten gecertificeerd met het label met ecocheques aangekocht kunnen worden, vindt Paul een bijkomende troef. De certificering met het EU Ecolabel gaf ook een boost aan het klantenbestand van het hotel. Volgens de hotelier boeken klanten het hotel niet alleen uit ecologische overtuiging, maar ook uit nieuwsgierigheid.  

Een jaar later, in 2010 ontving de uitbater als eerste hotel in Brugge het ‘Green Key’-label, een kwaliteitslabel dat duurzaam reizen, vergaderen en ontspannen in de verf zet.   

In 2022 viel het Brugse hotel nogmaals in de prijzen, ditmaal op de Gaia Green Awards, die werden uitgereikt in Rotterdam. De Gaia Green Awards zijn onderscheidingen voor horecabedrijven uit België en Nederland die uitblinken op het gebied van duurzaam ondernemen. De prijs looft de energiebesparende en klimaatvriendelijke inspanningen die de hoteleigenaar al jaren levert. 

  

EU Ecolabel-diensten van onze partnerhotel

Het Eco Hotel Fevery voldoet aan de strenge milieu- en duurzaamheidseisen van het EU Ecolabel, zonder aan kwaliteit in te boeten. Voor toeristische accommodaties garandeert het milieulabel o.a. een geringer waterverbruik, beperking van voedselafval, geringere afvalproductie en een geoptimaliseerd afvalbeheer. 

Het hotel biedt alle faciliteiten en comfort van een modern 3-sterrenhotel. Een overnachting in het hotel kan je betalen met ecocheques. Voor meer info en reservaties: https://www.hotelfevery.be/nl