2017: een goed jaar voor de Power Flower! | Ecolabel

2017: een goed jaar voor de Power Flower!

2017 was een goed jaar voor het Europees Ecolabel in zowel België als de gehele Europese Unie. In België steeg het aantal producten met het Europees Ecolabel met 210 producten. Dit brengt het totaal op 1976 producten. De sterkste toename was er binnen de allesreinigers (+67). Daarnaast mocht het Belgische EU Ecolabel team ook aan vier producenten voor de eerste keer het EU Ecolabel toekennen In België. Momenteel is het EU Ecolabel in België toegekend aan 15 van de 30 productgroepen waarvoor het EU Ecolabel bestaat, de meest succesvolle productgroepen zijn de verven en vernissen, gevolgd door de allesreinigers en tissue papier.

Ook voor geheel Europa was er een sterke stijging. In totaal kwamen er 15.355 producten met het EU Ecolabel bij, wat een totaal maakt van 54.115 producten. België staat op de 9de plaats wat het aantal producten met het EU Ecolabel betreft. De meerderheid van de erkende producten lag bij toeristaccommodaties (34%), allesreinigers (14%) en tissuepapier (7%).

Ook konden onze promotie-acties dit jaar op zeer veel steun rekenen, zowel van bedrijven en supermarkten als van de burger. Zo werd het 25ste jaar van het EU Ecolabel gevierd met de campagne “Het Europees Ecolabel, de Power Flower”, waarin vijf dieren werden afgebeeld welke elk een specifieke productgroep vertegenwoordigde. Deze campagne was merkbaar via sociale media, via de radio en bij de verschillende meewerkende handelaars, namelijk Carrefour, Delhaize, Kruidvat, Lidl en Colora.