EU Ecolabel producten kopen met ecocheques | Ecolabel

EU Ecolabel producten kopen met ecocheques

×

Error message

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in include_once() (line 1387 of /opt/web/cluster2/site5235/openfed/includes/bootstrap.inc).

Ecocheques?

De ecocheque is een extralegaal voordeel waarmee milieuvriendelijke producten gekocht kunnen worden. Hebt u er ook gekregen? Waarom zou u er dit jaar eens geen EU Ecolabel producten mee kopen? Producten met het EU Ecolabel zijn sterk van kwaliteit, goed voor het milieu en vaak ook beter voor uw gezondheid!

Er bestaan heel uiteenlopende producten met het EU Ecolabel. Of u nu van plan bent om uw tuinhuis te verven, uw tuin een oplapbeurt te geven of een nieuwe tv te kopen, de producten met het EU Ecolabel bieden voor ieder wat wils. Bovendien vormen de ecocheques een welkome bijdrage bij dergelijke grote aankopen. Voor eerder dagdagelijkse bezigheden kan u opteren voor schoonmaakproducten, douchegel of toiletpapier met het EU Ecolabel. Of wie heeft er af en toe eens geen zin in een uitstapje? Ook in hotel Fevery in Brugge, het enige hotel in België met het EU Ecolabel, kan u uw verblijf met ecocheques betalen.

Redenen genoeg dus om dit jaar uw ecocheques niet in de kast te laten liggen. Ze zijn trouwens maar 2 jaar geldig, dus wacht niet tot ze vervallen zijn.

Naast producten met het EU Ecolabel kunnen er met ecocheques ook nog tal van andere milieuverantwoorde producten en diensten aangekocht worden.

Meer informatie?

Voor meer informatie over welke producten en diensten met het EU Ecolabel beschikbaar zijn in België, kan u terecht in de internetcatalogus van de Europese Commissie.

Onze website en databank focussen enkel op de producten met het EU Ecolabel en niet op alle producten die met de ecocheque gekocht kunnen worden. Een lijst van andere producten vindt u terug achteraan in de verklarende nota cao nr. 98 quinquies.

Voor meer informatie over ecocheques en de cao kunt u zich wenden tot:

De Nationale Arbeidsraad

www.cnt-nar.be
Blijde Inkomstlaan 17-21
1040 Brussel
02/233 88 11

Ook op de website van de FOD Werkgelegenheid vindt u meer algemene informatie over de ecocheques.